I see, I evaluate, I write...

Saturday, October 21, 2006

The songs that i like rite NOW

Sejak laptop aku kene curi, pc aiman neo lah yg menjadi mangsa aku. So, everyday aku akan gune pc die macam harta aku. Ada apa dengan pc aiman??..hehe,forget about the YM msg's yg die dapat yg menyebabkan aku terpaksa menukar status YM aiman kepada "not aiman" sebagai menandakan ketiadaan aiman di hadapan komputer. ( ini utk mengelak msg's yg tak patut utk aku baca ) Well, sejak aku layan pc aiman, obviously aku akan lebih mendengar lagu nasyid since dalam pc die memang berlambak lagu nasyid. But apparently, aku tengah high gile layan 2 lagu nih:
  • Sendiri - Saujana
  • Karena Wanita ( Ingin dimengerti ) - Ada Band
Lagu Saujana tu aku dah layan masa zaman2 skolah dulu tatkala semangat nasyid sgt membara ketika itu. It is like recalling the memories la. Aku kembali melayan lagu2 nasyid yg lain but most of the time aku akan repeat lagu saujana tu sampai bile2.

Another one is by Ada Band. I love Ada Band. Last time lagu "Manja" menjadi siulan aku. I dont know whether this song is new or not because i dont really keep track on Ada Band. Btw, this song is awesome. Not just the melody, the lyrics also isnt too bad. The chorus is the best part di tambah ngan bridge die. Pergh..a brilliant masterpiece i suppose. Just to make this post long, i put the lyrics la.hoho.

KARENA WANITA (ingin dimengerti)

kupinta hadirkan pesona
kemuliaan bagi yang memandang
setiamu simbol keanggunan
khas perawan yang kau miliki

aku lah pengagum ragamu
tak ingin ku menyakitimu
lindungi dari sengat dunia yang mengancam
nodai sucinya lahirmu

karena wanita ingin di mengerti
lewat tutur lembut dan laku agung
karena wanita ingin di mengerti
manjakan dia dengan kasih sayang

inginku ajak engkau menari
mandi hangat cahaya bulan
sebagai tanda kebahagiaan
bagi semesta cinta kita

bintang terang itulah dirimu
janganlah redup dan mati
aku dibelakangmu memeluk
dan menjagamu

I like the last part "bintang terang.."..liriks sounds nice :) I agree, wanita memang ingin di mengerti. Tapi honestly, susah utk aku paham. For example, seorang wanita kata taknak, tapi sebenarnye die nak...macam mane tuh???haha..( contoh ini di ambil daripada blog seorang wanita yg menceritakan tentang diri die )

Sendiri

Terasa tersisih sendiri di pinggir sana
Kau tiada lagi di sampingku berbicara menyalakan api
Tika kau disampingku tuturmu ku anggap bisu
Tingkahmu untukku sumbang bagi diriku
Harapanmu padaku tidak kuendahkan

Nasihatmu madu penyembuh luka
Pabila bersamamu hilang dukaku
Lewat kusedari nilai cintamu
Pabila kau tiada lagi disisiku
Belaianmu kini masih terasa
Restu darimu membawa ku ke syurga

Lewat kusedari nilai cintamu
Pabila kau tiada lagi di sisiku

Andai dapat ku kembali mengubah yang terjadi
Pasti takkan kuulangi walau hanya sekali
Namun hanya doa yang bisa kukirimkan

Lewat kusedari nilai cintamu
Pabila kau tiada lagi di sisiku

Ku kan cuba tempuh hidup sendiri
Kerna kita kan akhirnya sendiri

The music is really nice. Lagu ni membawa msg yg jelas. Kite selalu tak menghargai sesuatu yg nyata di depan kite. Bile bende tu takde baru la kite menangisi pemergiannya..

20 Comments:

Blogger mohd azmir said...

alpe bein all jiwang!!
apsal lep?? tensen blajar kerh?
kerh terpengaruh ngn post anas yg berunsur-unsur cinta??
aper2 pun bro, cinta itu sangat kompleks!! jgn lah ko cuba menjalinkan hubungan selagi ko benar2 bersedia dan boleh memberi komitmen.. heheh!! =)
btw mun ckp taun depan ade 4 org dak mara datang sini!! sume pompuan!! so just wait n see.. [tak tau ar reliable kerh tak source nie..]

cheers!

3:51 PM

 
Blogger miss aleeya said...

hahaha..i understand the ym part...since me selalu gak turun guner comp nama sbb UC card mcm negetif jer kot...soooo paham aper u nak mengelakkan itu..hehehe..

btw, ada band is da bomb ok! i have the whole album? nak? sronok nieh ader member layan ada band kat sini...nnt kiter jamming samer samer..lepas exam..tp u balik summer !! aarrgghhhh...me mcm dah lamer letak parts of the lyrics kat my blog..tp takder org perasan pon !!! isk isk isk...the lyric and the melody..mmg boleh layan ar..masyukkkkk dude! hahahaha

another current hit song is 'haruskah aku mati' check it out. layan habissss. hahahaha..

for ur question abt to understand girls..hurms..cant help u there..but the lyric says it clearly.."manjakan dia dgn kasih sayang" but i guess diff people hav diff definition of kasih sayang kan? what is love anyway? i think bab bab jiwang nie..tanyer tengkuk ar..dier tuh kat shuuwiiittt..kekekekeke..hahahahahaha..

6:47 PM

 
Blogger Super_Duper_Yummy said...

haha..kene la kasi chance kat orang yg sedang bercinta. *jeles sikit* hoho

agree with u.ADA BAND is da bomb.i tak tahu bnyk lagu die just a few hit songs la. more into Padi and Dewa actually.hehe..takpe, nanti i layan dat lagu "Haruskah Aku Mati" :)

hehe..bab2 memanjakan dengan kasih sayang nih.tengkuk is obviously the MAN!!..hoho. abang sweeT la katakan. tak gitu tengkuk?hoho...and Gadis manja, is AWESOME!! Bertambah-tambah kasih sayang aku..hoho!

7:00 PM

 
Blogger nama said...

well alip, u can use his computer forever k ! yg penting, sile tulih status yg betol supaye gue tidak tertipu ... bro, miss 2 discuss wit u babe !!! lots of things nid 2 be covered .. xpela, lepas exam la ek ... jgn sedih2 .. like u said 2 me, when the right time has come, it will b ur turn babe !! take care !! *wink*

11:43 PM

 
Blogger sangkuriang said...

ahakss.. aleeya terus terang menyerang nama n aiman nih.. =p

12:06 AM

 
Blogger miss aleeya said...

serang !! jgn tak serang !! (btw dah mintak maaf dah td pon..hahaha)

12:08 AM

 
Blogger Mr Syah said...

tengkuk dibahan lagi...yin yang la katakan...

2:45 AM

 
Blogger mohd azmir said...

yin and yang!! hm.. terima sudeyh!!!

8:55 AM

 
Blogger Super_Duper_Yummy said...

nama: Why should i feel sad? i am enjoying my single life Nama,like u..oppss,silap u r not single anymore..:p hoho..got abang beside u all the time sumore =D

raja: Aleeya tak agak2..hoho

razwi: layan2..hoho

tengkuk: Terime je la tengkuk.sume orang ada hari utk dibahan..mcm aku malam tuh.siot je..hoho.

7:18 PM

 
Blogger nama said...

hoho alip .. i think u misunderstood my post last time .. but just let it be .. i know u r enjoying ur single life .. excuse me .. i'm still single .. just unavailable at the moment .. *wink* ..

10:39 AM

 
Blogger Super_Duper_Yummy said...

*wink*...blushing~

1:13 PM

 
Blogger neng_fused said...

a jiwang soul u've got....

10:28 PM

 
Blogger Super_Duper_Yummy said...

adakah aku di'bahan'?

12:47 AM

 
Blogger Super_Duper_Yummy said...

milik siapakah gadis itu?

5:55 AM

 
Blogger sangkuriang said...

muahahhaa (adakah ini titik permulaannya) =p

9:49 PM

 
Anonymous what_have_i_done?! said...

wanita memang ingin di mengerti. Tapi honestly, susah utk aku paham.

hmm..Tak semestinya!
sambungan: bukannye wanita je laa,llki pun sama kan?

10:01 AM

 
Anonymous what_have_i_done?! said...

wanita memang ingin di mengerti. Tapi honestly, susah utk aku paham.

hmm..Tak semestinya!
sambungan: bukannye wanita je laa,llki pun sama kan?

10:02 AM

 
Blogger Super_Duper_Yummy said...

yeah..i admit.humans are complicated :)

3:37 PM

 
Blogger . . . said...

aku pon suka lagu nih... sbb tiap2 ari kami 301 dihidang dgn lagu nih dan lagu ramadan dan syawal. tanya sam tak caya...

Bintang terang itulah dirimu
Janganlah redup dan mati.

Bulan berfasa itulah diriku
Kekadang redup dan mati.

1:36 AM

 
Blogger . . . said...

sai!! cmnr nak edit balik post comment aku tu?

:lmao:

1:38 AM

 

Post a Comment

<< Home