I see, I evaluate, I write...

Wednesday, June 20, 2007

a brainwork

Sebelum aku tido, tetibe aku terpikir pasal insiden yg berlaku beru2 nih sewaktu aku makan malam bersama seorang ahli politik baru2 nih. Bukan nak ckp bnyk atau tunjuk hebat, tapi aku sangat percaya bahawa kite manusia ni tak boleh sewenang-wenangnye melabelkan sesuatu perkara itu salah lebih2 lagi bende2 yg berkaitan ngan agama nih unless bende tu memang terang2 salah mcm berzina, minum arak dan membunuh etc...

Siapalah kite untuk meng'judge' sesuatu perkara lebih2 lagi kite bukan ahli dalam bidang tu. Bercakap mengikut pandangan sendiri..of course semuanya dirasakan betol. Ditambah dengan support2 oleh manusia lain, lagi la ligat berbicara. Kadang2 kite tak tahu ape cerita disebalik sesuatu isu dan membuat kesimpulan melalui informasi yg daif sgt lah misleading...

Tambahan pula, sekarang manusia sgt di basuh oleh pemikiran dan cara hidup barat yg menghalalkan yg haram dan juga meletakkan imej yg buruk utk sesuatu yg baik. Tak payah pikir mentaliti barat, mentaliti rosak sesetengah melayu pon dah cukup dah. Tak perlu la aku ceritakan apa isu itu, cume aku rasa agak terkilan...

satu perkara lagi, maybe ada yg tak percaya aku tulis nih coz korang pon tahu aku ni mcm mane. Tapi sekurang-kurangnye amik la input yg korang rasa betol dan bermanfaat. :D

ps: "kesempurnaan adalah di tangan Sang Pencipta, manusia hanya mampu berlaku jujur"

2 Comments:

Blogger Super_Duper_Yummy said...

owh ya, pukol 230pm ni ada paper geotech.semoga aku tak fail lagi paper ni this year :p

1:24 AM

 
Blogger mohd azmir said...

insyaallah tak bro!!!

8:09 AM

 

Post a Comment

<< Home