I see, I evaluate, I write...

Saturday, September 29, 2007

Bunga by Exist



Lagu ni klasik yg best. Tak sure sape yg cipta tapi aku rasa ajai ar kepala lagu ni..awesome 90's song and masa zaman 90-an pon banyak gile lagu2 melayu yg mantap.Tapi sekarang mcm dah bosan sikit.Maybe kite allow lagu2 indon masuk kat negara kite.Pastu kite get used to Indon's muzik.Last2 lagu Melayu sendiri yg kite tak layan..Tapi takleh salahkan musician indon gak sebab nak cari duit mesti ar try to masuk pasarang Malaysia. Lagu Melayu bnyk je yg best. Tgk mcm lagu Exist dulu2. Tak kesah ar jiwang ke ape.Lagu indon pon bnyk je yg bertemakan cinta. Dewa especially, lagu2 sume jiwang. Tapi yg penting muzik die mantap and lirik die puitis. So challenge kepada artis2 melayu kite ar. Jangan asyik nak layan kehidupan glamour. Kalo betol minat kat muzik, tumpu betol2 kat penghasilan lagu. Brainstorm sikit and try cari identiti lagu2 melayu yg kian terhapus. Ni dah meletup satu dua lagu, terus leka nak layan lifestyle ala2 hollywood nye star...hehe..tetibe emo pasal artis melayu.

Peringatan untuk diri sendiri adalah.tak kesah bidang ape pon yg kite ceburi, buat sebaik baik nya..Kurangkan "hangat2 taik ayam". actually bukan taik ayam sahaja yg cepat sejuk..sume taik pon kalo dibiarkan begitu sahaja akan turun suhu dari suhu badan ke suhu bilik..ape2 pon, sentiasa fokus dengan hala tuju dan jangan mudah berpuas hati dengan kejayaan yg kite dapat..tu saja coretan utk malam ini.

ps: berusaha utk memperbaiki diri di bulan puasa.Syaitan takde pon boleh jadi malas, apatah lagi syaitan ada..huhuhu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home