I see, I evaluate, I write...

Tuesday, November 06, 2007

Saya Blurrr....

Pertamanye saya nak melahirkan rasa tak puas hati dengan mamat yg nama die Prandtal. Kenape la kamu pergi perkenalkan teori Boundary Layer yg sgt la susah utk saye paham. Saya mungkin kurang bijak tapi sudah hampir 2 jam saya baca pasal bende tu namun saya masih tidak paham ape yg sebenarnye encik cube sampaikan..saya pasrah lantas melayan blog2 kawan saya.

Hari ini saya pergi breakfast.saya kenyang. Saya minum banyak tapi saya makan lagi banyak..skrg saya ngantuk dan saya tak tahu kenape saya berada kat uni. saya dah hilang motivation. Mungkin sebab keadaan kat uni ni sgt tak best. Susah utk saya bernafas. Saya mahu berehat~

Saya cume nak ceritakan ape yg saya baca tadi....

Basicallay there are many disadvantages with Inviscid Irrotational Flow (IIF)Theorem. It was found that the theorem is only admissible with the real world observation for a flow passing an aerofoil. However when it comes to bluff body (ie cylinders) the results obtained from IIF analysis is wrong. It is because of the fact that in reality drag forces will created at the downstream of the flow passing the bluff body. Hence, Prandtl suggested no matter how big the Re # is, viscousity is important at the region near the solid boundaries....

itu je yg saya paham so far. Saya tengah struggle nak paham kan macam mane diorang derive Boundary Layer Equations. Saya dengan ini mengisytiharkan bahawa saya tak suke mathematics yg digunakan dalam engineering. Saya mahu tambah tolak darab bahagi sahaja.Tapi apakan daya, saya kene suke jugak sbb bende itu sgt penting. Oklah, kirim salam kat sume cousin2 anda yg cun. Itu saja yg saya minta di saat bosan ini.sekian wassalam...

ps: saya tak percaya gosip yg mengatakan angkasawan kite adalah seorang yg mencintai lelaki lain.Orang ckp lelaki Gay adalah lelaki2 yg hensem dan macho. Saya tak Gay dan saya menyesalinye~ LOL

0 Comments:

Post a Comment

<< Home